JS Boomverzorging & Tuinonderhoud

Bomen snoeien

Bomen laten snoeien door European Tree Worker

Bomen snoeien gaat niet alleen om overhangende takken verwijderen, maar vormt een belangrijk onderdeel van boomverzorging. JS Boomverzorging & Tuinonderhoud Hellevoetsluis legt u uit waarom. Ziet u weleens van die machtige oude bomen staan? Die halen hun leeftijd veelal dankzij een goede boomverzorging in hun jeugd. Bomen snoeien stimuleert de groei van een boom, mits op de juiste manier uitgevoerd. Daarvoor huurt u dus een professionele bomensnoeier in, en natuurlijk omwille van uw veiligheid. Wij zijn ETW-gecertificeerd (European Tree Worker), waarmee u bent gegarandeerd van een allround vakbekwame boomverzorger. Bomen snoeien doen wij met de hoogwerker of we klimmen zelf de boom in.

Waarom snoeien we bomen eigenlijk?

  • Jonge bomen

Bij jonge bomen die nog niet volwassen zijn is het snoeien bedoeld om een goede rechte stam te krijgen zonder grote snoeiwonden. De rechte stam is later nodig als de boom volwassen is dat de boom zo min mogelijk overlast geeft van (laaghangende) takken en te grote takken die richting de gevel groeien.

  • Volwassen bomen

Bij volwassen bomen vindt er meestal onderhoudssnoei plaats. Dit is het verwijderen van dood hout. Elke boom produceert dood hout en dit dode hout valt na een aantal jaren uit de boom en kan gevaar veroorzaken.

  • Uitlichten

Bij uitlichten word de kroon van de boom opener en transparanter gemaakt, er komt bijvoorbeeld meer zonlicht doorheen.

  • Innemen

Bij het innemen van de kroon word er een bepaalde lengte van de takken afgehaald zodat de kroon kleiner word.

  • Kandelaberen

Kandelaberen is het ver terug snoeien van de takken, niet elke boom kan dit goed verdragen en kan ook slecht zijn voor een boom. De boom moet daarna elke 3 á 4 jaar gesnoeid worden omdat de nieuw gegroeide scheuten slecht aangehecht zijn.

info@jsboom-tuinverzorging.nl

of hier Contact met ons opnemen

bomen snoeien en kappen