skip to Main Content
 • Gediplomeerd en gecertificeerd
 • Jaarlijks gekeurde materialen
 • Helder en zorgvuldig
 • Veiligheid voorop
 • European Tree Worker keurmerk
 • Gediplomeerd en gecertificeerd
 • Jaarlijks gekeurde materialen
 • Helder en zorgvuldig
 • Veilig voorop
 • European Tree Worker keurmerk

Boomverzorging | boomchirurg Breda

Boomonderhoud en boomchirurgie voor goed verzorgde bomen

Voor professionele en kwalitatief hoogstaande boomverzorging in Breda kun je vertrouwen op de gecertificeerde European Tree Workers van JS Boomverzorging. Wij verzorgen bomen volgens alle regels van het vak en voeren alle nodige boomverzorgende en boomchiriurgische werkzaamheden uit waaronder: snoeien, (complexe) vellingen, het aanbrengen van kroonverankeringen en/of het stutten en aanplanten en verplanten van alle soorten (grote) bomen. Neem contact met ons op voor alle werkzaamheden van onze boomverzorger en boomchirurg in Breda, in en rondom je boom of bomen en/of onderhoud aan je tuin.

Onze diensten in boomverzorging in Breda

Voor de volgende boomverzorgende diensten in Breda mag je ons altijd inschakelen:

 • Boomverzorging (snoeien en kroonverankering)
 • Bomen kappen
 • Boomveiligheidscontrole
 • Bodemverbetering
 • Bomen aanplanten
 • Tuinonderhoud

Hieronder lees je meer over onze diensten op het gebied van boomverzorging in Breda.

Boomverzorging: snoeien

Bomen snoeien in Breda is meer dan alleen het verwijderen van overhangende takken. Het is een belangrijk onderdeel van boomverzorging. Zie je op straat bijvoorbeeld weleens van die machtige oude bomen staan? Die worden zo prachtig oud door zorgvuldige boomverzorging. En dat moet al op jonge leeftijd van de boom starten. Regelmatig en tijdig snoeien van bomen stimuleert altijd de groei. Daarvoor is een professionele boomverzorger nodig. Ook vanwege de veiligheid. Daarom zijn wij ETW-gecertificeerd en mogen wij ons European Tree Worker noemen. Zo weet je dat je gegarandeerd een allround vakbekwame boomverzorger inhuurt. Bomen snoeien in Breda doen wij met de hoogwerker of we klimmen zelf de boom in.

Ons werk als boomchirurg

Als boomchirurg in Breda behandelen we zieke bomen. Dat doen we onder meer door snoeien of door het weghalen van een of meerdere aangetaste plekken op de boom. Als boomchirurg handelen we ook preventief door het plegen van onderhoud om boomziekten te voorkomen.

Advies of hulp nodig?

Vraag een terugbelverzoek aan!

Advies of hulp nodig? Vraag een terugbelverzoek aan!

Nette tuinverzorgings project

Boomverzorging: kroonverankering

Soms is het nodig om bij een boom kroonverankering aan te brengen. Dit komt vaak voor bij oudere, vaak monumentale, bomen die minder hard groeien en daarom wat extra aandacht nodig hebben. Een kroonverankering is een flexibel, kunstmatig anker dat we aanbrengen tussen de stam en een tak of tussen takken onderling. Zo voorkomen we dat de betreffende tak afbreekt en/of andere takken beschadigd raken. Bovendien blijft zo de boom behouden!

Veilig bomen kappen in Breda

Een boom (laten) kappen is een rigoureuze beslissing. Helaas moet een boom soms plaatsmaken, omdat ie ziek is of in de weg staat. Wij verstaan het vak van bomen kappen in Breda als geen ander. Ook als de boom op een moeilijke plek staat. In het gunstigste geval laten we de boom in zijn geheel vallen, maar dat is in veel gevallen niet mogelijk. Bijvoorbeeld als de boom in een achtertuin met schuttingen of bij een tuinhuis staat, of ergens op de openbare weg. Met behulp van klimtechnieken maken wij de boom steeds korter, totdat we hem uiteindelijk in zijn geheel hebben verwijderd. De stam en de takken kunnen we voor je in stukken zagen tot haardhout. Ook het overblijvende hout versnipperen en afvoeren van de omgekapte boom behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Boomveiligheidscontrole

Als gecertificeerd boomveiligheidscontroleur in Breda zijn wij bevoegd om een boomveiligheidscontrole uit te voeren. Als boomeigenaar heb je een zorgplicht. Je bent dus ook verantwoordelijk voor eventuele schade die je boom aanricht als hij onverhoopt omwaait. Schade wil je natuurlijk altijd voorkomen. Daarom is een periodieke boomveiligheidscontrole nodig. Constateren wij gebreken aan de boom tijdens die controle, dan kunnen we hierop direct actie ondernemen. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan kun je altijd schriftelijk aantonen dat je aan je zorgplicht hebt voldaan.

Waarom JS Boomverzorging in Breda?

Voor het beste boomonderhoud kun je bij JS Boomverzorging in Breda rekenen op het volgende:

 • Wij zijn gediplomeerd en gecertificeerd
 • Jaarlijkse keuring van onze materialen
 • Wij zijn helder en zorgvuldig in onze communicatie
 • Bij ons staat veiligheid voorop
 • Wij hebben het European Tree Worker keurmerk

Wat is een boomveiligheidscontrole (VTA)?

Wij voeren de boomveiligheidscontrole uit volgens de VTA-methode (Visual Tree Assessment). Hiermee beoordelen we een boom visueel op biologische en mechanische symptomen die zichtbare en verborgen gebreken aantonen. We kijken daarbij ook naar zaken als bladkleur en bladgrootte en eventuele groei van paddenstoelen op de boom. Zijn er geen noemenswaardige gebreken? Dan keuren we de boom goed en krijg je een schriftelijke bevestiging.

Tuinonderhoud (snoeiwerk)

Tuinonderhoud en snoeiwerk is ook een specialiteit van JS Boomverzorging in Breda. Met regelmatig tuinonderhoud houd je je tuin het hele jaar mooi. Wij zorgen met professioneel tuinonderhoud dat we je beplanting in het juiste jaargetijde laten bloeien, dat we hagen en bomen snoeien op het goede moment, bladeren en takken afvoeren en sierbestrating reinigen. Vooral in de eerste jaren heeft een tuin baat bij goed tuinonderhoud. Niemand heeft namelijk graag een verwilderde tuin. Wij bieden hiervoor aantrekkelijke tuinonderhoudscontracten aan.

Contact opnemen met JS Boomverzorging

Wil je JS Boomverzorging inschakelen als boomverzorger, boomchirurg of voor ander boomonderhoud in Breda? Neem dan direct contact met ons op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie over onze werkzaamheden. Je kunt ons bellen op 085-0685512 of mail naar info@jsboom-tuinverzorging.nl.
Of bekijk de gehele website voor al onze diensten.

Back To Top

Contactformulier

Heeft u een vraag? Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

  Terugbelverzoek
  Whatsapp
  Contactformulier