skip to Main Content
 • Gediplomeerd en gecertificeerd
 • Jaarlijks gekeurde materialen
 • Helder en zorgvuldig
 • Veiligheid voorop
 • European Tree Worker keurmerk
 • Gediplomeerd en gecertificeerd
 • Jaarlijks gekeurde materialen
 • Helder en zorgvuldig
 • Veilig voorop
 • European Tree Worker keurmerk

Boomverzorging | boomchirurg Rotterdam

Boomonderhoud en boomchirurgie voor goed verzorgde bomen

Voor professionele en de beste kwaliteit boomverzorging in Rotterdam, kun je op de gecertificeerde European Tree Workers van JS Boomverzorging altijd vertrouwen. Wij zijn boomverzorgers die werken volgens alle regels van ons vak. Wij voeren alle benodigde boomverzorgende en boomchiriurgische werkzaamheden uit. Dat kan zijn bomen snoeien, (complexe) vellingen, het aanbrengen van kroonverankeringen en/of het stutten en aanplanten en/of verplanten van alle soorten bomen, groot en klein. Neem gerust contact met ons op voor alle werkzaamheden als boomverzorger en boomchirurg in Rotterdam in en rondom je boom of bomen en/of het onderhoud aan je tuin.

Welke boomverzorging in Rotterdam?

Wij verzorgen de volgende diensten op het gebied van boomverzorging en boomchirurgie in Rotterdam:

 • Boomverzorging (snoeien en kroonverankering)
 • Bomen kappen
 • Boomveiligheidscontrole
 • Bodemverbetering
 • Bomen aanplanten
 • Tuinonderhoud

Hieronder lees je meer over wat wij als boomverzorger in Rotterdam allemaal doen.

Bomen snoeien

Onder bomen snoeien in Rotterdam verstaan wij meer dan alleen takken verwijderen als deze overhangen. Bomen snoeien is een belangrijk onderdeel van boomverzorging. Van die oude, bijna monumentale, bomen die je wel eens op straat ziet. Die worden zo prachtig oud door zorgvuldige boomverzorging. En hiermee moet je al op jonge leeftijd van de boom beginnen. Het regelmatig en tijdig snoeien van de boom is zeer stimulerend voor de groei. Daarvoor heb je uiteraard de hulp van een professionele boomverzorger nodig. Al was het maar omwille van de veiligheid. JS Boomverzorging is een ETW-gecertificeerd bedrijf. Wij mogen ons daarom European Tree Worker noemen. Zo weet je altijd dat je te maken hebt met een professionele allround boomverzorger en boomchirurg. Het snoeien van bomen in Rotterdam doen wij met een hoogwerker of we klimmen er zelf in.

Ons werk als boomchirurg

Wij werken ook als boomchirurg in Rotterdam en behandelen bomen die een ziekte hebben. Zieke bomen behandelen houdt in het snoeien van de boom of het verwijderen van aangetaste plekken op de boom. We handelen als boomchirurg ook preventief door met boomonderhoud boomziekten te voorkomen.

Advies of hulp nodig?

Vraag een terugbelverzoek aan!

Advies of hulp nodig? Vraag een terugbelverzoek aan!

Nette tuinverzorgings project

Boomverzorging: kroonverankering

Soms is het bij bomen nodig een kroonverankering aan te brengen. Vooral bij de oudere bomen waar de groei minder snel gaat is die extra aandacht nodig. Een kroonverankering is een flexibel, kunstmatig anker dat aangebracht wordt tussen de boomstam en een tak of tussen een aantal takken onderling. Daarmee voorkomen we dat een tak afbreekt en/of andere takken beschadigen. Bovendien blijft zo de boom behouden!

Bomen kappen in Rotterdam

Het (laten) kappen van een boom is een ingrijpende beslissing. Helaas is het soms nodig, omdat een boom moet plaatsmaken, of omdat ie ziek is. Wij zijn zeer bedreven in bomen kappen in Rotterdam. Ook wanneer een boom op een moeilijk bereikbare plek staat. Bij voorkeur laten we een boom in zijn geheel omvallen. Helaas kan dat in veel gevallen niet. Bijvoorbeeld als de boom in een achtertuin met schuttingen staat, of naast een tuinhuis. Ook op de openbare weg kan dat niet altijd. Met klimtechnieken korten wij de boom dan in, totdat de boom uiteindelijk helemaal is gekapt. Wij kunnen de boom dan ook in stukken zagen voor gebruik als haardhout. De boom versnipperen en afvoeren kan uiteraard ook.

Boomveiligheidscontrole

Wij zijn gecertificeerd boomveiligheidscontroleur in Rotterdam en in die hoedanigheid bevoegd tot het uitvoeren van een boomveiligheidscontrole. Voor een boomeigenaar geldt namelijk een zorgplicht. Dat betekent dat hij/zij verantwoordelijk is voor wanneer de boom eventueel schade aanricht als hij bijvoorbeeld omwaait. Schade aan derden wil je natuurlijk graag voorkomen. Dan kan met een periodieke boomveiligheidscontrole. Als wij gebreken aan een boom constateren, kunnen we hierop direct de juiste actie ondernemen. En als er dan toch iets gebeurt met schade door de boom, dan kun je schriftelijk aantonen dat je aan je zorgplicht hebt voldaan.

Wat is een VTA boomveiligheidscontrole?

Wij voeren de boomveiligheidscontrole uit volgens de VTA-methode (Visual Tree Assessment). Dat houdt in dat we een boom visueel op biologische en mechanische symptomen beoordelen om eventueel zichtbare en verborgen gebreken aan te tonen. We beoordelen de boom op bladkleur en bladgrootte en of er mogelijk paddenstoelen en andere schimmels op groeien. Als er geen noemenswaardige gebreken zijn, keuren we de boom goed en krijg je hiervan een schriftelijke bevestiging.

Tuinonderhoud en snoeiwerk

Wij verzorgen ook tuinonderhoud en snoeiwerk in Rotterdam. Regelmatig tuinonderhoud is dé manier om je tuin het hele jaar mooi te houden. Professioneel tuinonderhoud houdt in dat we de beplanting in je tuin in het juiste jaargetijde laten bloeien, dat we hagen en bomen op het goede moment snoeien en dat we bladeren en takken afvoeren en sierbestrating reinigen. Vooral als de tuin net is aangelegd is goed tuinonderhoud te adviseren om een verwilderde tuin te voorkomen. Voor tuinonderhoud in Rotterdam hebben wij aantrekkelijke onderhoudscontracten.

Waarom JS Boomverzorging in Rotterdam?

Voor het beste boomonderhoud kun je bij JS Boomverzorging in Rotterdam rekenen op het volgende:

 • Wij zijn gediplomeerd en gecertificeerd
 • Jaarlijkse keuring van onze materialen
 • Wij zijn helder en zorgvuldig in onze communicatie
 • Bij ons staat veiligheid voorop
 • Wij hebben het European Tree Worker keurmerk

Contact opnemen met JS Boomverzorging

Wil je JS Boomverzorging inschakelen als boomverzorger, boomchirurg of voor ander boomonderhoud in Rotterdam? Neem dan direct contact met ons op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie over onze werkzaamheden. Je kunt ons bellen op 085-0685512 of mailen naar info@jsboom-tuinverzorging.nl.
Of bekijk onze gehele website voor al onze diensten.

Back To Top

Contactformulier

Heeft u een vraag? Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

  Terugbelverzoek
  Whatsapp
  Contactformulier